Jasny Ciemny

Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Jasny Ciemny

Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Sposób na nalewkę

Zastanawialiście się kiedyś aby zrobić własną nalewkę na owocach bądź miodzie czy innych przyprawach? 

A może macie w rodzinie kogoś kto z wielka pasją wytwarza swoje trunki i raczy się nimi cała rodzina? 

Dzisiaj zdradzimy wam sekret, którego nie przeczytanie w poradnikach pod tytułem "przepis na nalewkę". Coś czym na pewno poprawicie jakość wytwarzanych przez siebie nalewek!

15 lat doświadczenia w robieniu nalewek, w tym 10 lat jako profesjonaliści nauczyło nas, że w internecie nie zawsze można znaleźć to, co jest najlepszym rozwiązaniem. Ogrom poradników i stron pisanych przez różnie doświadczonych w temacie ludzi powoduje, że można się na prawdę pogubić i co najważniejsze - stracić mnóstwo pieniędzy na dochodzenie do właściwych rozwiązań w praktyce. 

A więc przejdźmy do sedna. Na powyższej ilustracji można zauważyć, że owoce są zasypane cukrem. Ten sposób tworzenia nalewki jest najpopularniejszych wśród amatorskich produkcji. Nie jest to najlepsze rozwiązanie... 

Łatwiejszym sposobem i mniej zawodnym jest dodanie do gotowej już nalewki po odciśnięciu owoców syropu cukrowego. Czyli rozpuszczonego cukru w ciepłej wodzie. Podpowiemy jeszcze aby nie przesadzać z cukrem i dać połowę tego co oferują przepisy internetowe ( 1 kg na 1 litr to mocna przesada ). Powyżej podany sposób ma też tą zaletę ,że możemy wyregulować słodkość nalewki sprawdzając to organoloptycznie. Na zdrowie!