Bestsellery
Nalewka Zimowa Świąteczna BESTSELLER
Nalewka Zimowa Świąteczna BESTSELLER

45,90 zł

Cena regularna: 51,00 zł

Najniższa cena: 47,00 zł
Nalewka Szarlotka BESTSELLER
Nalewka Szarlotka BESTSELLER

45,90 zł

Cena regularna: 51,00 zł

Najniższa cena: 47,00 zł
Duch Kniei - Nalewka Myśliwska BESTSELLER
Duch Kniei - Nalewka Myśliwska BESTSELLER

45,90 zł

Cena regularna: 51,00 zł

Najniższa cena: 47,00 zł
Wódka Żytnia Malinowa 0,7 l BESTSELLER
Wódka Żytnia Malinowa 0,7 l BESTSELLER

110,70 zł

Cena regularna: 123,00 zł

Najniższa cena: 12,30 zł
szt.
Sposób na nalewkę 1

Zastanawialiście się kiedyś aby zrobić własną nalewkę na owocach bądź miodzie czy innych przyprawach? 

A może macie w rodzinie kogoś kto z wielka pasją wytwarza swoje trunki i raczy się nimi cała rodzina? 

Dzisiaj zdradzimy wam sekret, którego nie przeczytanie w poradnikach pod tytułem "przepis na nalewkę". Coś czym na pewno poprawicie jakość wytwarzanych przez siebie nalewek!

15 lat doświadczenia w robieniu nalewek, w tym 10 lat jako profesjonaliści nauczyło nas, że w internecie nie zawsze można znaleźć to, co jest najlepszym rozwiązaniem. Ogrom poradników i stron pisanych przez różnie doświadczonych w temacie ludzi powoduje, że można się na prawdę pogubić i co najważniejsze - stracić mnóstwo pieniędzy na dochodzenie do właściwych rozwiązań w praktyce. 

A więc przejdźmy do sedna. Na powyższej ilustracji można zauważyć, że owoce są zasypane cukrem. Ten sposób tworzenia nalewki jest najpopularniejszych wśród amatorskich produkcji. Nie jest to najlepsze rozwiązanie... 

Łatwiejszym sposobem i mniej zawodnym jest dodanie do gotowej już nalewki po odciśnięciu owoców syropu cukrowego. Czyli rozpuszczonego cukru w ciepłej wodzie. Podpowiemy jeszcze aby nie przesadzać z cukrem i dać połowę tego co oferują przepisy internetowe ( 1 kg na 1 litr to mocna przesada ). Powyżej podany sposób ma też tą zaletę ,że możemy wyregulować słodkość nalewki sprawdzając to organoloptycznie. Na zdrowie! 

Komentarze do wpisu (1)

1 lipca 2021

Równie dobrym, a nawet lepszym moim zdaniem. Jest zlanie I nastawu(owoce+alkohol) i wtedy zasypanie owoców cukrem. Cukier sie doskonale rozpuści i jeszcze wyciągnie z owoców to co zostało w nich dobrego, i następnie łaczenie I nastawu alkoholowego z z syropem cukrowo-owocowym. Polecam

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl